Ferie

Du har som udgangspunkt ret til at holde 6 ugers ferie med løn eller feriegodtgørelse.

Hvis du er nyuddannet eller har skiftet job i optjeningsåret, skal du være opmærksom på særlige forhold herom, tag kontakt til Horsens Lærerforening og få en snak om netop din situation.

Har du spørgsmål, så skriv gerne til 110@dlf.org, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Reglerne for afholdelse af ferie kan du læse om på www.dlf.org ved at klikke her.

Syg før ferien og/eller ved feriens påbegyndelse

Hvis du er syg inden ferien og ved feriens påbegyndelse, så skal du senest melde dig syg efter de lokale regler på første sygedag. Det kan være en opringning eller en mail til skoleledelsen/administrativ medarbejder før kl. 8.00 mandag morgen. Så har du ret til erstatningsferie de dage, du er syg i ferien.

Du skal huske at raskmelde dig, hvis du bliver rask i løbet af ferien.

Hvis du bliver syg, mens du holder ferie

Du skal huske at sygemelde dig hurtigst muligt på din arbejdsplads, så din arbejdsgiver ved, at du er syg og ikke kan holde din ferie. Hvis din arbejdsplads holder lukket, skal du kunne dokumentere, at du har forsøgt at melde dig syg til din arbejdsgiver, f.eks. via mail.
Du skal have en lægeerklæring eller anden lægelig dokumentation for din sygdom. Den skal gælde fra den første sygedag, og du skal selv betale for lægeerklæringen. Det gælder også, hvis du er på ferie i udlandet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan få erstatningsferie for de fem første sygedage i din ferie, hvis du bliver syg i ferien. Du får altså ikke alle feriedagene erstattet, hvis du bliver syg i ferien
De fem første sygedage kaldes karensdage.

Har du spørgsmål, så skriv gerne til 110@dlf.org, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.